2194611.jpg

4–5 annosta

500 g porkkanoita
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
1 l kasvislientä
3 isohkoa punaista chiliä
6 valkosipulinkynttä
5 cm pätkä tuoretta inkivääriä (tai 2–3 tl galangal-tahnaa)
2 tl sitruunaruohotahnaa
1–2 limetin mehu
(suolaa tai kalakastiketta)

1. Pilko valkosipulit, chilit ja inkivääri pieniksi paloiksi ja paloittele porkkanat.
2. Freesaa valkosipuleita, chiliä ja inkivääriä tilkassa öljyä.
3. Lisää kasvisliemi, porkkanat ja sitruunaruohotahna (ja galangal-tahna, jos käytät sitä). Keitä kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
4. Lisää kookosmaito ja lime, surauta sauvasekoittimella tasaiseksi.
5. Tarkista maku, lisää tarvittaessa limemehua, suolaa tai kalakastiketta.

Tästä tulee sitten tulista keittoa! Chilin ja valkosipulin määrää on tarkoituksella liioiteltu ja niissä on kyllä vähentämisen varaa, jos ei ihan näin jyty keitto houkuttele.